Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 322 návštěvníků)

Krém (nejen) z ledových kaštanů

0.0
Krém (nejen) z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

Takže tady je ten žádáný recept na krém..nejen z ledových kaštanů. Originální recept je (tuším) od Bulicka. Tímto děkuji za opravdu skvělý krém. Já jsem si ho jen trošku poupravila.
Originál: 200ml mléka, 2 vrchovaté lžíce pol.mouky, 200 g hořké čokolády, 50 Omegy, 1 máslo (mohou být 2, příp.máslo a Hera), 100 g m.cukru
Moje změna:
200ml mléka, 2 vrchovaté lžíce pol.mouky,
250ml mléka, 1 puding (dávala jsem vanilkový), 2 lžíce cukru,
3x ledové kaštany, 50 g Omegy,
1 a 1/2 kostky másla,
moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy

Uvaříme si puding, necháme vychladnout pod igelitovým sáčkem, aby se na něm neudělal škraloup.
Z mléka a mouky si uvaříme kaši, odstavíme z plotny a přidáme kaštany a Omegu. Mícháme do rozpuštění.
Máslo utřeme s m.cukrem. Až budou všechny 3 směsi vychladlé na stejnou (nejlépe pokojovou teplotu), tak vše smícháme dohromady.
Krém je opravdu výborný. Takový lehký, nadýchaný. Obávala jsem se té kaše, ale opravdu to není nijak cítit a krém je velice lahodný. Manžel mi řekl, že nikdy lepší krém nejedl :-) Což mě veeelice potěšilo :-))

Kaštany můžete nahradit Milenou, Kofilou, nuttellou nebo bílou či jinou čokoládou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 17. 1. 2013, 18:47
(Y) (F) (X) (L) (C)
čučinek 17. 1. 2013, 18:02
Dobrý večer, chci se zeptat zda jste zkoušela dát místo vanilkového pudingu čokoládovej??? A pokud tam dáte vanilkovej puding,tak jakou barvu má krém?? Andrea
ji.ci 4. 12. 2012, 14:10
zkusím (vanoce) (vanoce)
pavliiina 4. 12. 2012, 13:40
tak tento musím letos vyzkoušet na slepované cukrovíčko :-) ...když ho tu všechny tááák chválíte :-$
ondraha 2. 5. 2012, 11:02
Výborný krém ,gratulantům moc chutnal ,výborně se s ním pracuje. (Y) (Y) Dělala jsme tu verzi s pudinkem. Použila jsem velikonoční čokoládové zajíce a jen kousíček omegy aby se lépe rozpustili. Do bílého krému figurky z bílé čokolády. (^) (^) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=128015
anaba 15. 9. 2010, 20:05
tak ten musí být skvělý (Y) (Y) (Y) (Y)musím taky vyzkoušet (F) (F) (F)
andol 24. 7. 2010, 20:38
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Lenkalip 21. 6. 2010, 13:02
Minulý víkend jsme slavili 1. narozeninky naší dcerunky, pekla jsem 2 dorty a plnila je Vašim krémem, byl úžasný. Dělala jsem vše v jednom hrnci (viz níže), dala jsem tam ledové kaštany a hořkou čokoládu. Manželovi (který moc nemusí máslové krémy) moc chutnal a gratulantům taky. Díky za receptík (Y) (F) (Y)
ddracice 24. 6. 2010, 19:19
@Lenkalip Jsem velice ráda, že krémík chutná. (L)
tetinka 26. 3. 2010, 20:56
(L) (zajic)
ddracice 26. 3. 2010, 22:38
@tetinka (L)
Zrušený účet (upraveno) 28. 3. 2010, 21:51
Musím sa pochváliť - dnes som krémovala (podla zlepšováku Ivety som robila všetko v jednom hrnci). Netušim čo je to Omega, tak som to vynechala.....krém sa podaril a chutí úúúúžasne. A kedže som dobrá ženuška, tak som manželovi, ktorý venčil nášho potomka nechala radny zvyšok v hrnci a keď prišli domov, tak sa len tak od spokojnosti oblizoval, že "mňam mňam, nemáš ešte?" (Y) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2783886
ddracice 26. 3. 2010, 22:38
@ Omegu už také nedávám....ale je to 100% tuk. A také jsem si to už zjednodušila a všechno dělám v jednom hrnci....je to fakt, ušetří to čas i nádobí ,-) ,-) Jsem velice ráda, že krém chutná...já taky musím vždycky nechávat manželovi :-)
zuzulu 11. 3. 2010, 18:09
Dobry den , chci se zeptat. Musi OMEGA byt ??? Nebo muzu nahradit necim jinym , treba vic masla ???? Dekuju za vasi odpoved Zuzana
ddracice 12. 3. 2010, 9:16
@zuzulu Nemusíte dávat žádný tuk. Máslo by asi dělalo paseku, nevím. Ale je pravda, že já poslední dobou omegu nedávám vůbec. Takže není třeba. (F)
Jindulina 8. 11. 2009, 19:03
Vždy jsem se bála jít do nějakého "ručního" krému (vždy jsem dělala Dr. Oetkera nebo maximálně ze šlehačky - takový ten rychlý). ;-) ;-) Ale tento jsem vyzkoušela a po pravdě, už jiný nedělám ;-) ;-) Je fakt dobrý (Y) (Y) (Y) (Y)
TOPIK 5. 9. 2009, 15:50
Věrko,dnes jsem udělala váš krémík na dortík je moc dobrý, syn mě ho pořád ujídal a pochvaloval, dort ochutnáme zítra díky za skvělý recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Lenka (hello) (hello)
KOTY5 24. 7. 2009, 22:59
Paní Věrko, chci se zeptat, zda je možné použít krém i na zdobení?? Nevím jestli není vhodný jen na naplnění :-)) Děkuji za odpověď Jana K.
ddracice 23. 8. 2009, 10:03
@KOTY5 Jani, já si myslím, že krém lze použít i na zdobení. Jen musí být před zdobením chvilku v lednici. (L)
Lenka 1551 9. 7. 2009, 0:33
Věrko, tak jsem krém použila o víkendu do dortu pro babičku k 80. narozeninám s postupem podle Ivety, jak pode mnou popisuje a moc mi chutnal Kombinovala jsem ho s mandarinkovým kompotem a (Y) . Když jsem ho po vyrobení ochutnala, vzpomněla jsem si na dětství- připomněl mi takové ty kornouty s čokoládovým krémem, které mi mamka kupovala v cukrárně a já je měla radši než zmrzku ;-) (D) (hello) L.
ddracice 9. 7. 2009, 10:05
@Lenka 1551 Leni, jsem moc ráda, že krém chutná. Je to opravdu dobrý, variabilní receptík (Y) Taky mě velice těší, že sis připomněla dětství a čoko kornoutky :-$ (L)
Iveta a dětičky 24. 4. 2009, 18:02
(L) (L) (L) (L) Právě jsem dodělala váš krém, aneb když se nedaří, ale vše se podaří ;-) Četla jsem stále dokola a dokola tenhle báječný recept a nechtělo se mi do něj kvůli tomu vaření a patlání ve 3 miskách a tak jsem si to zjednodušila. Svařila jsem mouku(bohužel jsem měla jsem hrubou) a puding (já dala čokoládový) a když to chladlo vmíchala jsem kaštany(jen jedny ostatní mi někdo snědl :-) ) a jednu hořkou čokoládu, pak jsem ponorným mixerem v mixovala máslo no a výsledek je úúúúúúúúúžasný ;-) Určitě budu dělat stále a zkusím ještě jiné varianty. Děkuji za báječný recept (K) (K) (K) (K) (K) (K) Ivča s rodinkou
scheina 31. 3. 2011, 14:44
@Iveta a dětičky Ivet, můžu se zeptat, nějak jsem nepochopila ten proces "v jednom hrnci" *-) :-) To jako že jste dala 450ml mléka+mouku+ do vařícího mléka s moukou puding? Ráda bych vyzkoušela, ale toho nádobí :^)
ddracice 25. 4. 2009, 16:28
@Iveta a dětičky Ivetko, na začátek bych si dovolila navrhnout tykání :-$ (child1) Jojo, je to fakt, že patlání ve 3 miskách nebo hrncích....mě teda taky nebaví, ale co mi zbývá. I když jak čtu dál, báječně sis poradila. No, hrubou mouku nevim.... *-) ... nebylo to tam znát...jako krupice? Nemám tušení, tak se ptám :-$ A pudingy už taky dávám čokoládové (ať je to čokoládovější) ^o) a že kaštany někdo snědl, také vůbec neva....přesně, krém je báječný i s hořkou čokoládou. Já nejsem zrovna milovník čokolády a hořké už vůbec ne, ale ten krém jsem "bouchala" i s hořkou čokoládou (smich) ;-). Tento krémík je fajn, že se v něm dá "improvizovat" (H) Jsem ráda, že chutná (K) (L) (hello)
Iveta a dětičky (upraveno) 8. 5. 2009, 7:44
@ddracice Ta hrubá mouka tam znát nebyla, Vzala jsem na něj pak ponorný mixér a opravdu byl skvělý. Jen jsem nedávala ten 100% tuk a dala méně másla. Dnes se na něj znova vrhnu a protože budu dělat dvoupatrový hranatý tak to bude asi megadávka. Poprvé i pro vlastní dceru k prvním narozeninám. (hello) (hello) (hello) (hello) ahojky a díky za báječný recept
ddracice 8. 5. 2009, 6:53
@Iveta a dětičky Vůbec není zač, Ivet (F) A ať se oslava narozenin vydaří a dortík, ať je krásný a hlavně ať chutná |:o). Přejeme malé vše nej (^) (G) |:o) (L)
pipiš 6. 4. 2009, 15:44
Věrko chci se zeptat jestli tento krém stačí na klasický průměr dortu , at mi nepochybí nebo naopak moc nezůstane.díky Monika (X) *-)
pipiš 6. 4. 2009, 20:37
@pipiš díky , na víkend se do toho pustím Hezký večer Monika (X)
ddracice 6. 4. 2009, 20:29
@pipiš Moni, většinou ho používám na jiné tvary, ale myslím, že by to na dort o prům.26 cm, takže klasika...mělo vyjít akorát. :-)
ssarusa 20. 3. 2009, 20:07
Věruško (F)díky (clamp),krém je super.Dnes jsem poprvé pekla dortík pro dceru k narozeninám (^).Použila jsem Váš krém a musím říct,že je bezkonkurenční (Y) (Y) (Y).Díky,díky,díky Šárka
ddracice 20. 3. 2009, 20:34
@ssarusa Šárko, to jsem ráááda :-$, že krém chutná. U nás doma taky vede (Y). A jestli mohu doporučit, vyzkoušejte i můj karamelový...je též báječný (najdete v mých receptech). :-$ Zrovna jsem si ho připravila na zítřejší dortík :-) (hello)
Init 19. 3. 2009, 7:17
Dělala jsem už několikrát, je úžasný, ale co mě trápí, je ta zpropadená kaše, nejsem schopná ji udělat bez hrudek, někdy ji musím přes cednmík ještě protáhnout, jinak by to vůbec nebylo možný zapracovat. Ať ji udělám do teplého nebo studeného mléka, hrudky tam jsou pořád. Nemáte některá fígl na hladkou kaši? *-) ^o)
Jsouk 7. 7. 2013, 21:27
@Init Paní Olinko, zkuste si dát do studeného mléka ihned mouku /pudink / a uvařte to v mikrovlnce ,ale každou chviličku promíchat.Je to za chvilku a nic se nepřipaluje. Já už jinak nedělám. (zajic)
ddracice 19. 3. 2009, 17:12
@Init Oli, to se mi ještě nestalo. Já jsem měla vždycky kaši krásně hlaďoučkou. Dávám mouku teda hned do studeného mléka, pořádně metličkou rozmíchám a potom to teprve začnu vařit....a pořád míchám metličkou....a vždycky (zatím) to bylo ok. :-$
JanaHovor 19. 3. 2009, 14:38
@Init tak já hrudky neměla vůbec, mouku jsem sypla do studeného mléka(stačí jen teplé mléko a hrudky se nadělají) a hodně šlehám metličkama - a vařím na 2 stupni ( mám indukci a tam je nejvyšší stupeň 9) a pak jsem to taky zakryla tou potravinovou folií. Jo jen místo 100% tuku jsem dala máslo, ten tuk mi smrdí a vždycky ho všude děsně cítím. A nebo to zkuste vařit ve vodní lázni(takto vařím hl.pudinky) a tam už to je snad zaručené
Init 21. 3. 2009, 1:57
@JanaHovor Děkuju děvčata, já to zkusím pořádně rozšlehat, dávala jsem to do mléka jen lžící a míchala, to bude ono (Y)
JanaHovor 19. 3. 2009, 7:10
Tak jsem dělala tento krémík, ale s tyčinkou Milena. A krém byl naprosto skvělý - plnila jsem jím roládu (zajic) všeci se oblizovali až za ušima - tak příště je na řadě kofila :-) Díky za inspiraci (L) (L)
ddracice 19. 3. 2009, 17:14
@JanaHovor Jani, to jsem velice ráda, že krémík chutná....ve všech variantách.....S Milenou je také dobrý, ale u nás vedou Kaštany ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie